topptext
Equmeniakyrkan

Södertälje Baptistkyrka

Meny

Dagens BibelordEqumeniakyrkan

 Liten historik...

Den 4 juni 2011 bildades ett nytt kyrkosamfund i Sverige. I väntan på ett bättre namn fick det heta "Gemensam framtid". I Södertälje Baptistkyrka har vi har arbetat med remissen och lämnat våra synpunkter på den. Vi är ju i grunden positiva till samverkan med våra vänner inom Metodistkyrkan och Missionskyrkan, och nu kan vi vara glada. Den "teologiska grund" som den nya kyrkan vilar på är naturligtvis en kompromiss mellan olika traditioner, men vi kan känna oss lugna. Ingen kommer att ifrågasätta vår församlings teologiska särart. Men vi får förstås acceptera att bröder och systrar i några församlingar har en syn på dop och medlemskap som vi inte vill tillämpa. Det kommer säkert att gå bra. I ett enda klubbslag har vi fått 60 000 nya bröder och systrar.

Gemensam framtid
Christian Alstedt, biskop för Metodistkyrkan i Skandinavien, Karin Wiborn, missionsföreståndare för Svenska Baptistsamfundet, och Göran Zettergren, missionsföreståndare för Svenska Missionskyrkan, välkomnar beslutet om en ny, gemensam kyrka.
Foto: Boppe Perhamn


Den nya kyrkan började enligt planerna sin verksamhet nyåret 2012, och upprättade sitt kansli i Ekumeniska Centret i Alvik, Stockholm.    Här finns protokollet från bildarmötet.Konferens 2018Välkommen på Kyrkokonferens 2019!

Konferensen äger rum i Jönköping mellan 29 maj – 2 juni. Temat för årets konferens är till jordens yttersta gräns med fokus på bibelläsning, internationellt arbete och klimat.
Här får du vara med om seminarier, gudstjänster, förhandlingar, kvällsprogram för alla åldrar och stor gemenskap med vänner från när och fjärran.
Innehåll och praktisk information uppdateras kontinuerligt på den här sidan. Motioner skickas in senast 30 januari 2019.

Vill du läsa om konferensens beslut 2018,
så hittar du protokollet genom att klicka här.


Här är vår missionsstyrelse:

Ordförande:
Susanne Rodmar, Rimbo

Ledamöter valda till 2021
Hani Megalla Ghattas, Järfälla 
Eva- Lena Gustavsson, Torsby
Anna Kimming, Vällingby
Malin Lagerlöf, Bjurholm  

Ledamöter valda till 2020
Göran Bondesson, Linköping 
Miriam Carlsson, Göteborg 
Gustav Fransson, Göteborg 
Gunnar Ekström, Bohus-Malmön 
Margareta Larsson, Knivsta 
Anneli Liljemark, Hässelby

Ledamöter valda till 2019
Johan Adolfsson, Lidingö 
Andreas Möller, Uppsala  
Torbjörn Jacobsson, Stockholm  
Kerstin Torkelsson Enlund, SkillingeKlubban faller
Här faller klubban och Sverige får en ny kyrka.

Litet kunskapstest: känner du fortfarande igen de här tre symbolerna?
Tre samfund

Botten

Kontakt: Södertälje Baptistförsamling, Nyköpingsvägen 20, 151 32 Södertälje
 Telefon: 08-550 319 22, 070-306 63 46 | E-post: info@baptistkyrkan.nu